Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

1/18/2012

Naša poruka putuje svemirom

5:47 PM
0 komentara


Postavlja se pitanje: postoji li inteligentni oblik "tamo gore", u svemiru? Ako postoji, kako to dokazati? Godine 2010 održan je konkurs o slanju neke naše poruke u svemir. Za učešće u tom konkursu bilo je potrebno posetiti www.penguin.co.uk/eeriesilence i popuniti formular. Pravilo je bilo sledeće: poruka ne sme da sadrži više od 40 reči, i sve to poslati do 28 februara tekuće godine.

Oko 1000 raznoraznih poruka širom sveta poslato je iz BT'Gonoli zemaljske stanice u Kornvelu, upereno ka Orion nebuli u 14:00h po lokalnom vremenu 12.marta, prvi dan nedelje Inžinjerstva i Nauke u Velikoj Britaniji. Biće potrebno oko 1200 godina da poruke stignu na predviđeno odredište, budu li putovale brzinom svetlosti.Ja ne znam o čemu su oni razmišljali dok su to radili. Mi sada treba da se nadamo da će neko tu poruku primiti, dešifrovati je, prevesti, razumeti, i nekako odgovoriti našim čukun čukun čukun čukun čukun...(x300)...čukun čukun čukun unucima i unukama? Aham...da...to će siiigurno da se desi... :)

U svakom slučaju morate priznati da je zanimljiva fora! :)

Evo par poruka koje nas "predstavljaju" u svom putu kroz svemir:

Endrju, Mančester
Ukoliko gledate naše TV emitovanja, želeo bih da se izvinem za sve pre i posle Kosmosa od Karla Sagana.

Džon, Preston
Pre oko 2000 godina, imali smo veoma prosvetljujuću posetu Sina Stvaraocevog. Jel' skokno možda i do vas?

Sima, Elgin
Pozdrav! Ukoliko planrate da posetite našu planetu, znajte da uklonite sve metale sa sebe, da se izujete i skenirate, da nosite sve tekućine u čistoj plastičnoj boci ne više od pola litre, da predate sve upaljače i baterije, zapakujete svu hranu...da se spremite za carinu! Sve u svemu, dobrodošli na Zemlju!

Andru, Kanmor, Alberta
Menjam ili prodajem: Nekoliko biliona tona svežeg karbon dioksida. Sve razumne ponude će se razmatrati! Nema kućne dostave.


mrs. Monro, Notigem
Zar ste stvarno mislili da ste sami u svemiru?!

Veoma zanimljive poruke nas predstavljaju, nema šta. Kopka me samo nešto sada...da konkurs još traje šta biste vi poslali?

1001.
crkota, Mol
...postojali su ljudi...uništili su planetu...ovo je sve što je ostalo od njih...

Ukoliko vam se svideo ovaj post možete ga podeliti:

Takođe vam se može svideti i:

Povežite se sa nama i primajte novitete:

Prijavite se pute email-a

0 komentara: